Att leva i NUET

Alla har vi någon gång känt och upplevt att allt bara plötsligt faller på plats och vi under några korta ögonblick upplever ett lugn och en inre frid som vi vill stanna kvar i och ha mera av…

Du vet med all säkerhet precis vad jag menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen.

DU HAR FÅTT ETT LITET SMAKPROV AV TOTAL NÄRVARO I NUET!

När du fokuserar din uppmärksamhet på nuet känner du omedelbart närvaro, stillhet och ett inre lugn. Då är du inte beroende av framtidens förhoppningar för att känna tillfredsställelse.

Vi människor är som ”besatta” av våra tankar, pratet i huvudet kör igång så fort vi vaknar på morgonen och pågår konstant till det är dags att sova igen.
Många upplever aldrig ”riktig närvaro” eller bara vid väldigt sällsynta ögonblick utan att de vet om det. De flesta människor växlar bara mellan olika stadier av omedvetenhet.

Intellektet och tankarna är givetvis vår största tillgång som människor och har självklart sin plats i det dagliga livet men när pratet i huvudet tar över och vi missar att njuta av NUET då blir tankarna också vår största börda.

Kommentarer inaktiverade.